24 Kasım 2011 Perşembe

Kompleksitelerden Düzenliliklere

Murat Güvenç'in kompleksiteler ile düzenlilikler ve İstanbul'un Mekansal DNA'sı üzerine yaptığı iki konuşma. İlk konuşma kompleksite üzerine kısa bir sunum. İkinci video Prof. İhsan Bilgin ve Prof. Murat Güvenç'in "The Spatial DNA of İstanbul" adlı, Urban Age'de (4-6 Kasım 2009) yaptıkları konusmalar. Bilgin'in konuşması Türkçe, Güvenç'in Ingilizce.




2 yorum:

  1. Merhaba,
    Açık radyoda beyin araştırmaları üzerine TED konferasından bahsedilmişti. TED gibi içinde çeviri ve altyazı tekniğini dahil eden zengin bir projeden haberdar olmadığım için kendimden utandım diyebilirim. Şimdi burada da yine felsefe alanında bu aydınlatıcı videonun linkini paylaşmış olmanız sevdirici. Sizinle en kısa zamanda Bourdieu araştırmam konusunda irtibata geçeceğim.
    Van depremi konusunda paylaşımınızı okumuştum. Geçmiş olsun dileklerimi yinelemek istiyorum. Dilerim aynı acılar tekrarlanmaz ve yaralar bir an önce sarılır. Dileğim budur.
    Arş.Gör. Zuhal Karaca. İstanbul Üniv.

    YanıtlaSil
  2. Zuhal hocam selamlar,
    ben de tesadüfen gördüm TED videolarını. Murat hocanın videosunu sosyal bilimcilerle paylaşmak iyi olur diye düşünmüştüm. İyi de olmuş :))
    Deprem nedeniyle tekrar arayamadım. Tekrar teşekkür ederim. En kısa zamanda görüşmek üzere.
    Alim

    YanıtlaSil